Σχετικά με εμάς...

Ας γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω…

Πριν τριάντα χρόνια έγινε η πρώτη ουσιαστικά απόπειρα καλλιέργειας άγριας Ελληνικής ρίγανης βουνού στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα στη Μαυρούδα Θεσσαλονίκης, ένα μικρό χωριό στα ΒΑ του νομού. Τότε ήταν (καλοκαίρι του 1981) που ο Θόδωρος Καρατζάς μετά τη συλλογή σπόρων άγριας ρίγανης ποικιλίας Oreganum Vulgare hirtum από τα Κερδύλια όρη, δημιούργησε το πρώτο του σπορείο. Τα εμπόδια πολλά καθώς δεν υπήρχε οργανωμένη καλλιέργεια ρίγανης πουθενά στην Ελλάδα και όλα έγιναν από την αρχή. Παρόλα τα προβλήματα, κατάφερε και καλλιέργησε τα πρώτα δώδεκα στρέμματα.

Τα αποτελέσματα μετά από πολλές τροποποιήσεις και βελτιώσεις, τόσο στην καλλιέργεια, όσο και στην παραγωγή-επεξεργασία του τελικού προϊόντος, μόνο θεαματικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν! Η ποιότητα της ρίγανης που ωρίμαζε στο Μεσογειακό περιβάλλον και κάτω από τον μοναδικό Ελληνικό ήλιο, έκανε με τα χρόνια τη Ρίγανη Καρατζά ένα προϊόν με μεγάλη ζήτηση. Κύρια χαρακτηριστικά της η καθαρότητα και το πλούσιο άρωμά της, αποτέλεσμα της παραδοσιακής καλλιέργειας, πάντα με σεβασμό στην Ελληνική φύση.

Τα χρόνια πέρασαν με καθημερινή προσπάθεια για βελτίωση του προϊόντος μας, έτσι σήμερα η Ρίγανη Καρατζά αριθμεί περί τα τριακόσια (300) στρέμματα και ετήσια παραγωγή γύρω στους είκοσι πέντε με τριάντα (40-45) τόννους άριστης ποιότητας άγριας Ελληνικής ρίγανης.